- dwie komory – główna do grillowania oraz mała do przygotowania paleniska do wędzenia - metalowy ruszt z emaliowaną, porcelanową powłoką i z dwoma uchwytami. Ruszt zapewnia łatwe czyszczenie, jest nieprzywierający oraz dobrze przewodzi ciepło i długo je oddaje. - galwanizowana kratka na węgiel w środku misy zapewni bardzo dobry przepływ powietrza. Możliwość wyjęcia i szybkiego wyczyszczenia - metalowa, emaliowana misa - metalowa, emaliowana pokrywa z drewnianym uchwytem pozwoli utrzymać i kontrolować temperaturę. Dodatkowo utrzymuje nadający potrawom smak i aromat dymu - drewniany uchwyt do transportu grilla - przesłona do regulacji cyrkulacji powietrza umożliwią kontrolę nad poziomem rozżarzenia i poziomu ognia - termometr w pokrywie do lepszej kontroli temperatury wewnątrz grilla - 4 metalowe nóżki - 2 kółka transportowe do przewożenia grilla - drewniana półka przednia ułatwi przygotowywanie i odkładanie potraw